martes, 11 de enero de 2011

ENTREVISTA A MERCÈ FELIU. CIUTADANA DEL POBLE.

Dades personals:
-          Nom: Mercè Feliu Soler
-          Edat: 55 anys
-          Estudis: Graduat escolar i comerç.
-          Ofici:  Administrativa, però actualment estic a l’atur.
-          Barri on vius: Actualment visc a la Massana, però fins fa uns deu anys vivia al Barri Vell, concretament al Barri dels escriptors.
-          Sempre has viscut a Salt? No, fa 43 anys que hi visc
Entrevista:
-          Quina és la situació actual del poble? Bastant dolenta.
-          Què opines al respecte? Personalment crec que s’hauria de controlar l’entrada d’immigrants perquè no potser que siguem un poble amb un 50% de la població immigrant censada.
-          L’evolució del poble com ha influït en la teva vida quotidiana?  Abans sorties a comprar, a passejar, a jugar als parcs o places i coneixies a força gent, ara depèn dels carrers o zones per on passis et pot semblar que estiguis en un altre continent. La població autòctona està desapareixent del poble, els joves marxen a altres pobles veïns o bé a Girona buscant millores.
-          Quines mesures creus que s’haurien de prendre des de l’Ajuntament per solucionar problemes com: immigració, crisi econòmica, educació... Els nens s’haurien de repartir en les escoles dels pobles veïns, ja que les escoles de Salt estan saturades d’immigrants i això provoca que parelles autòctones amb fills petits marxin del nostre poble perquè no volen aquest tipus d’educació i d’ambient per els seus fills.
Pel que fa a immigració i crisi econòmica... no sé donar cap resposta.
-          Quin futur preveus per Salt? Malauradament el veig bastant negre...
-          Creus que ha estat positiu o negatiu el creixement de Salt? Negatiu, els ciutadans del poble no hi hem guanyat res, tan sols hi hem perdut. Poc a poc hem anat perdent les senyes d’identitat que teníem no fa masses anys enrere, el poble s’ha degradat molt...
-          Quina repercussió creus que ha tingut la creació del centre comercial Espai Gironès a la vida del poble?  Bona, ja que ha donat feina a gent del poble. A més, ha servit perquè la gent que no és del poble en conegui més coses perquè el nostre poble només era conegut per la immigració, problemes veïnals i de convivència... i la imatge que tenia de cara a la galeria era molt, molt dolenta.
-          Creus que és un poble segur? Per què? Jo crec que d’inseguretat n’hi ha a tot arreu, potser els homes immigrants viuen molt al carrer  fent grupets i això et pot fer sentir insegur. També crec que hi hauria d’haver alguna llei que permetés que la persona estrangera que delinquís fos expulsada al seu país d’origen.
-          Estaries d’acord en la creació d’una comissaria de Mossos d’Esquadra al poble? Per què?  Sí,  ja que hi hauria més mossos al carrer i així podrien controlar més els carrers, els sense papers i tots els problemes que sorgeixen dia a dia al poble.
-          Creus que al poble hi ha prous accions culturals? Com les valores? N’hi afegiries algunes? Quines? Mai n’hi ha suficients! Jo crec que l’Ajuntament hauria d’invertir més pressupost en aquestes accions. Haurien de fer més coses per la gent jove. A Salt tenim la Mirona (que funciona molt bé, i que agrada) i el teatre. Personalment crec que de gent jove del poble al teatre no hi van gaire ja sigui perque les entrades de teatre són molt cares o bé perquè la programació no es especialment per ells...

No hay comentarios:

Publicar un comentario