sábado, 8 de enero de 2011

JA TENIM TRES ACTIVITATS I MÉS RETOCS

            El bloc ja comença a agafar forma!

            Després de molt parlar i discutir, hem escollit realitzar aquestes tres activitats que permeten conèixer Salt de forma divertida i dinàmica. Creiem que són una bona eina educativa per treballar la cooperació i el treball en grup. A més, fomentem el debat i valors com la tolerància entre ciutadans, la interacció amb el món físic i les competències digitals, sense deixar de banda els recursos tradicionals com el paper (alhora d’elaborar un text). A continuació us expliquem breument en què consisteix cada activitat:
            La primera, l’Activitat 1: “coneixem la gent de Salt”, ens permet investigar, per una banda, la localització geogràfica de la localitat. Per altra banda, podem conèixer quines són les principals procedències dels habitants de Salt.    
            L’Activitat 2: “coneixem els barris de Salt”, ens ajuda a desplaçar-nos pels barris de Salt i realitzar un reportatge fotogràfic dels indrets més importants. D’aquesta manera aprendran i s’ambientaran de les principals característiques urbanes i naturals.
            Finalment l’Activitat 3: “el joc de la llúdriga”, és una forma divertida de descobrir i aprendre conceptes de la localitat. Es semblant al tradicional joc de l’oca però amb dues diferències destacables: no estem parlant d’una oca, sinó d’una llúdriga ja que és el símbol de la ciutat; l’altra diferència la trobem en l’avançament de caselles. En aquesta activitat cal respondre i contestar correctament unes preguntes relacionades amb Salt. Considerem que són preguntes adequades pels alumnes de cicle superior.

            Hem dut a terme un canvi en el color de la lletra. A la pestanya “Pàgina principal” podeu observar que hi ha dos tipus de colors (verd fosc i negre). El verd correspon a les explicacions del procés d’elaboració del bloc, mentre que el color negre (o gris) pertany a les activitats. Hem cregut necessari canviar-la per tal de diferenciar aquests dos aspectes situats a la mateixa pestanya.

            Un aspecte nou en aquests bloc és la incorporació d’un mapa al lateral dret que indica on es troba Salt dins el territori de Catalunya. Si es fa un clic sobre el mapa s’obra un enllaç, mitjançant Goggle maps, que ens permet navegar pels carrers i afores de la ciutat de Salt.

         També hem afegit un apartat al lateral dret que rep el nom de “Etiquetes”. Aquest ens ajuda a organitzar i agrupar en una mateixa pàgina les pestanyes (“pàgina principal”, “objectius”, “com és?”, “de què vivim?”, “com ha canviat”, “futurs possibles”), les diferent activitats, les narracions del procés de construcció del bloc “Un Salt actual” i etiquetar les característiques bàsiques de cada apartat. Esperem que us sigui d’utilitat!

           Després d’adonar-nos que no teníem publicat l’apartat “qui som?”, sinó que de moment estava en format esborrany, hem decidit afegir un nou gadget al final del bloc. Més endavant penjarem una fotografia on hi sortim nosaltres i així ens podeu veure les cares.


            Cada com estem més contentes del nostre bloc! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario